COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pavlova dort s vanilkovým krémem a ovocem

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Křehká Pavlova se Zlatým klasem Dr. Oetker a ovocem to je dokonalá chuťová balada. Pro Dr. Oetker vytvořila foodblogerka Beautyfood.

asi 8 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pavlova dort s vanilkovým krémem a ovocem

Na hmotu:

4 ks bílek
220 g cukr
2 KL ocet vinný
2 zarovnaných PL Solamyl bez lepku Dr. Oetker

Na krém a ozdobu:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
750 ml mléko plnotučné
4 ks žloutek
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
250 g mascarpone
250 g jahody
4 ks broskve
trochu máta

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

příprava

příprava

1

Na přípravu hmoty v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nebude sníh lesklý a pevný. Nakonec vmícháme ocet a škrob. Hmotu rozdělíme na 3 díly a na plechu vyloženém papírem na pečení vytvoříme 3 korpusu o ø asi 15 cm. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 110°C

Horkovzdušná trouba: 90°C

Doba sušení: asi 90 min.

2

Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a dále sušíme do vychladnutí trouby.

3

Korpusy necháme vychladnout.

4

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem, žloutky a vanilkovým cukrem podle návodu na obale. Puding přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. Poté do pudingu zašleháme mascarpone elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Ovoce očistíme a nakrájíme na malé kousky.

5

Na podnos opatrně přeneseme jeden korpus a potřeme ho 1/3 krému. Na krém naneseme 1/3 pokrájeného ovoce a přiložíme druhý korpus. Opět potřeme 1/3 krému a poklademe ovocem. Přiložíme opatrně třetí korpus, potřeme zbytkem krému a dozdobíme ovocem a lístky máty. Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Pavlova dort s vanilkovým krémem a ovocem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1385kJ
330kcal
709kJ
169kcal
Tuky 9g 4.6g
Sacharidy 37g 19g
Bílkoviny 4.9g 2.5g
0 Záložka