Flag

Perníková chaloupka

1 ks
Středně obtížné
80
ze směsi Perníčky Dr.Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro snadnější složení chaloupky můžete do rohů těsta před pečením zapíchnout špejli (špejle odstraníme až po upečení a vychladnutí těsta). Chaloupku spojíme mašlí (viz obrázek).
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka
formičky na vykrajování ve tvaru hvězdy (4 cm, 5 cm, 7 cm, 8,5 cm)
formičky na vykrajování ve tvaru hvězdy (4 cm, 5 cm, 7 cm, 8,5 cm)

Přísady

Přísady
1 baleníPerníčky Dr. Oetker
25 gmáslo změklé nebo margarín
3 PLmed
2 ksvejce slepičí
Na potření
asi 2 PLmléko polotučné nebo bílek
Na ozdobení
2 baleníZdobicí poleva bílá Dr. Oetker
1 baleníSněhové vločky Dr. Oetker
1 baleníTubičky bílé 4 ks Dr. Oetker
Picture - Perníčky Dr. Oetker
Picture - Zdobicí poleva bílá Dr. Oetker
Picture - Sněhové vločky Dr. Oetker
Picture - Tubičky bílé 4 ks Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směs s máslem nebo margarínem, medem a vejci podle návodu na obale.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na plát o tloušťce 0,5 cm a ostrým nožem vykrájíme části chaloupky. Na střechu vykrojíme 2 x obdélníky 13 x 11 cm, 2 x boční strany 10 x 7 cm, čelní a zadní štít 10,5 x 7 x 8 cm. Do čelního štítu vykrojíme 2x čtvereček (okna) a do štítu srdce. Do jedné boční strany vykrojíme dveře a do druhé okno a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Ze zbývajícího těsta vykrájíme hvězdičky různých průměrů na stromečky. Díly chaloupky a hvězdičky opatrně naneseme na plechy vyložené papírem na pečení a pomocí štětce nebo mašlovačky je potřeme mlékem nebo bílkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečené díly chaloupky necháme vychladnout.

4

Pomocí zdobicí polevy bílé části chaloupky slepíme k sobě a dozdobíme dle vlastní fantazie. Hvězdičky od největší po nejmenší střídavě slepíme polevou na sebe a ozdobíme dle vlastní fantazie.

Náš tip

  • Pro snadnější složení chaloupky můžete do rohů těsta před pečením zapíchnout špejli (špejle odstraníme až po upečení a vychladnutí těsta). Chaloupku spojíme mašlí (viz obrázek).