COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Perníkový dort s marcipánovou polevou

(2)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Atraktivní

12 porcí

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Perníkový dort s marcipánovou polevou

Na těsto:

250 g mouka polohrubá
120 g cukr
1 PL kakao
½ KL Jedlá soda Dr. Oetker
1 balíček Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
2 PL máslo (rozpuštěné)
1 ks vejce
250 ml mléko polotučné (vlažné)
3 PL švestková povidla
1 balíček Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1 KL Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker

Na náplň:

200 g švestková povidla

Na polevu:

1 balíček Poleva v prášku marcipánová příchuť Dr. Oetker
2 zarovnaných PL mléko polotučné

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme všechny suroviny a elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni nebo metličkou vymícháme do hladkého těsta.

2

Dortovou formu vyložíme papírem na pečení a těsto nalijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 170°C

Horkovzdušná trouba: asi 150°C

Doba pečení: 40 min.

3

Po upečení vyjmeme z trouby a necháme při pokojové teplotě vychladnout.

4

Dort prokrojíme a na řezu namažeme povidly.

5

Polevu připravíme podle návodu na obalu a nalijeme rovnoměrně na korpus, nožem uhladíme dohladka a necháme ztuhnout.

Hodnocení moučníku: Klasický rychlý oblíbený český perník, který tvarem dortu a marcipánovou polevou získá na atraktivnosti. Marcipánová poleva podtrhne chuť povidel a perníkového koření. Hodí se ke kávě, čaji, na snídani nebo jako rychlé pohoštění. Milují ho celá léta děti i dospělí.

Nutriční hodnoty na recept Perníkový dort s marcipánovou polevou

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 940kJ
224kcal
1011kJ
240kcal
Tuky 1.5g 1.6g
Sacharidy 48g 52g
Bílkoviny 3.8g 4.1g
0 Záložka