Flag

Polévané donuty s barevným zdobením

asi 15 porcí
Středně obtížné
60
Moderní donuty se Zdobením pestrým Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro slavnostní příležitosti můžeme donut rozkrojit a naplnit krémovou náplní Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
270 gmouka polohrubá
0,5 baleníDroždí sušené Dr. Oetker
špetkasůl
20 gcukr
100 mlmléko polotučné vlažného
1 ksžloutek
35 gmáslo rozpuštěného
1 zarovnaná PLrum
trochuolej na smažení
Na polevu
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
2 PLolej rostlinného
Na ozdobení
1 baleníZdobení pestré Dr. Oetker
Kuličky duhové Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Zdobení pestré Dr. Oetker
Picture - Kuličky duhové Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme mléko, žloutek, máslo a rum a ručně vypracujeme dohladka. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

2

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a rozválíme na plát silný asi 2 cm. Skleničkou nebo kruhovým tvořítkem vykrajujeme kolečka s vykrojeným středem. Necháme ještě chvilku pod utěrkou kynout.

3

Fritujeme ve fritéze nebo smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje po obou stranách. Po usmažení necháme okapat přebytečný olej na papírovém ubrousku.

4

Polevy připravííme podle návodu na obale, přelijeme do misky a smícháme s olejem.

5

Donuty po vychladnutí máčíme z jedné strany v polevě, ihned posypeme zdobením a necháme ztuhnout.

Náš tip

  • Pro slavnostní příležitosti můžeme donut rozkrojit a naplnit krémovou náplní Dr.Oetker.