Flag

Povidlový cheesecake

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Skvělý cheesecake s originální náplní s povidly a Zlatým klasem Dr. Oetker. Ideální na podzimní odpoledne.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
150 ghladká mouka
špetkasůl
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
60 gcukr
125 gmáslo změklé
Na náplň
200 gšvestková povidla
250 gtvaroh polotučný
125 gmascarpone
200 gzakysaná smetana
2 zarovnané PLcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
Na ozdobení
400 gzakysaná smetana
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, kakaem a cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Směs naneseme na dno vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 7 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme povidla s tvarohem, mascarpone, zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a Zlatým klasem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Poté přidáme vejce a ještě asi 1 minutu šleháme dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme. Formu vložíme na plech s vyšším okrajem a do plechu nalijeme vodu tak, aby forma byla do poloviny potopená. Teplotu v troubě snížíme. Vložíme do trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

4

Troubu vypneme, pootevřeme dvířka trouby a ještě cheesecake necháme ve vyhřáté troubě dalších 60 minut.

5

Cheesecake necháme vychladnout.

6

Na ozdobení smícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a vychladlý povrch cheesecaku potřeme.