Flag

Pruhovaný želé dezert

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Jarní osvěžení připravené za pomoci Dort-želé žluté Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Dezert můžeme podávat se šlehačkou a lístkem máty nebo meduňky. Na povrch dezertu můžeme před nalitím poslední vrstvy želé nanést ovoce (např. meruňky, ananas).
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Ještě potřebujeme
plech na pečení (20 x 30 cm)
elektrický ruční šlehač
Na dezert
3 balíčkyDort-želé žluté Dr. Oetker
700 mlšťáva pomerančová (ovocné šťávy nebo džusu)
2 PLcukr
Na náplň
500 gmascarpone
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
1 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
200 gmoučkový cukr
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda vlažné
200 mlsmetana ke šlehání 33%
Picture - Dort-želé žluté Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
1

Na přípravu dezertu připravíme dort-želé podle návodu na obale se šťávou nebo džusem a cukrem. Do plechu vypláchnutého studenou vodou nalijeme 1/3 želé a necháme v chladničce ztuhnout.

2

Na přípravu náplně v míse smícháme mascarpone s vanilkovým cukrem, extraktem, kůrou a cukrem a vymícháme dohladka. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do směsi. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a zlehka vmícháme do směsi.

3

Na ztuhlé želé naneseme polovinu náplně a uhladíme. Nalijeme druhou třetinu želé a uložíme do chladničky ztuhnout (pokud želé v kastrůlku ztuhlo, můžeme ho znovu rozehřát).

4

Naneseme druhou polovinu náplně a zalijeme zbylým želé. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Poté dezert nakrájíme na kostky.

Náš tip

  • Dezert můžeme podávat se šlehačkou a lístkem máty nebo meduňky. Na povrch dezertu můžeme před nalitím poslední vrstvy želé nanést ovoce (např. meruňky, ananas).