Flag

Pudingové řezy s broskvemi

asi 24 porcí
Jednoduché
70
Lehké kakaové těsto z Přírodního kakaa Dr.Oetker s vanilkovou pudingovou náplní doplněné broskvemi.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
2 zarovnaných PLPřírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 KLJedlá soda Dr. Oetker
200 gmoučkový cukr
250 gmáslo změklé nebo margarín
1 ksvejce slepičí
1 ksžloutek
3 PLzakysaná smetana
Na náplň
velký kompot broskví (nebo dle chuti jiné ovoce)
3 baleníNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1 lmléko polotučné
100 gcukr
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker  prosáté
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou a cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce, žloutek, zakysanou smetanu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně necháme kompot důkladně na sítku odkapat. Poté broskve nakrájíme a naneseme je na těsto na plechu. Pudingové prášky uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě horký pudink nalijeme stejnoměrně na broskve a uhladíme. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně jím povrch přikryjeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 30 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

3

Koláč necháme vychladnout. Poté nakrájíme koláč na řezy a povrch pocukrujeme.