COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Pudingové řezy s broskvemi

(9)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Lehké kakaové těsto z Přírodního kakaa Dr.Oetker s vanilkovou pudingovou náplní doplněné broskvemi.

asi 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pudingové řezy s broskvemi

Na těsto:

500 g hladká mouka
2 zarovnaných PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 KL Jedlá soda Dr. Oetker
200 g moučkový cukr
250 g máslo změklé nebo margarín
1 ks vejce
1 ks žloutek
3 PL zakysaná smetana

Na náplň:

velký kompot broskví (nebo dle chuti jiné ovoce)
3 balení Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1 l mléko polotučné
100 g cukr

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou a cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce, žloutek, zakysanou smetanu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně necháme kompot důkladně na sítku odkapat. Poté broskve nakrájíme a naneseme je na těsto na plechu. Pudingové prášky uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě horký pudink nalijeme stejnoměrně na broskve a uhladíme. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně jím povrch přikryjeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170°C

Horkovzdušná trouba: 140°C

Doba pečení: 30 min.

3

Koláč necháme vychladnout. Poté nakrájíme koláč na řezy a povrch pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Pudingové řezy s broskvemi

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 963kJ
230kcal
973kJ
232kcal
Tuky 10g 10g
Sacharidy 22g 23g
Bílkoviny 4.5g 4.6g
0 Záložka