Flag

Punčový tunel

12 porcí
Jednoduché
40
Lahodný moučník na sváteční stůl.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
potravinářská fólie

Přísady

Na těsto
4 ksžloutek
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
4 ksbílek
100 gmouka polohrubá
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
20 gGustin bez lepku Dr. Oetker
Na punčový sirup
150 mlvoda
5 PLsirup malinový nebo rybízový apod.
citrónová šťáva (z jednoho citrónu)
3 PLrum
1 KLAroma punčové Dr. Oetker
2 zarovnané PLmoučkový cukr
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker (přesáté)
Na potření
150 gdžem z červeného rybízu
1 baleníPoleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
3 PLmléko polotučné
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Aroma punčové Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker (přesáté)
Picture - Poleva v prášku punčová příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobem a vařečkou zlehka zapracujeme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Stáhneme papír na kterém se plát pekl a necháme vychladnout. Z plátu nožem odkrojíme z delší strany pruh 1 s velikostí 15 x 30 (na vyložení formy) a pruh 2 s velikostí 11 x 30 (na zakrytí tunelu). Oba pruhy potřeme džemem. Zbylý plát 3 odložíme na další použití.

3

Na přípravu punčového sirupu nalijeme do mísy vodu, sirup, šťávu, rum a aroma. Přidáme cukr a metličkou důkladně promícháme.

4

Formu vyložíme potravinářskou folií a plátem 1. Polovinu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmícháme kakao, namočíme druhou polovinu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátem 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

5

Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stáhneme folii a potřeme polevou.