COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Puntíkatá roláda

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

První jahodová sklizeň

1 roláda

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Puntíkatá roláda

Na těsto:

bílek
60 g cukr
žloutek
100 g cukr
130 g hladká mouka
1 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

Na náplň:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaných PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker nebo růžová
150 g jahody čerstvých

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh, do kterého ke konci šlehání zašleháme 60 g cukru. Ve větší míse vyšleháme žloutky se 100 g cukru do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a sníh a metličkou zlehka vymícháme dohladka.

2

Z těsta odebereme 3 PL a vmícháme gelovou barvu. Obarvené těsto naneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme puntíky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Doba pečení: asi 4 min.

3

Na puntíky ihned naneseme zbytek těsta a opatrně rozetřeme po celém plechu. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 2.

Doba pečení: asi 10 min.

4

Upečený plát ihned vyklopíme na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem. Opatrně odstraníme papír na pečení, na kterém se plát pekl a plát převrátíme tak, aby puntíky byly vespod. Plát ihned pomocí papíru na pečení opatrně zarolujeme, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

5

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme gelovou barvu a krátce zašleháme.

6

Vychladlý plát opatrně rozbalíme, potřeme náplní a naneseme jahody. Zarolujeme a uložíme do chladničky. Před podáváním necháme v chladničce alespoň 1 hodinu.

Nutriční hodnoty na recept Puntíkatá roláda

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 8742kJ
2087kcal
1089kJ
260kcal
Tuky 88g 11g
Sacharidy 301g 38g
Bílkoviny 24g 3g
0 Záložka