Flag

Růže v košíčku

asi 12 porcí
Středně obtížné
40
20.3. Jaro v plné kráse
Přísady
Příprava
Náš tip
Zlatý klas Dr.Oetker můžeme nahradit Pudingem Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker. Místo švestkového kompotu můžeme použít třešňový kompot. Na ozdobení posypeme povrch růží plátky mandlí.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
formu na muffiny (12 kusů)
papírové košíčky

Přísady

Na náplň
395 gkompot švestkový (po odkapání)
250 mlšťáva z kompotu
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
2 balíčkySkořicový cukr Dr. Oetker
1 - 2 KLAroma rumové Dr. Oetker
Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažné
120 mlolej
Na posypání
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Kompot necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme.

2

Ze směsi na buchty připravíme podle návodu na obale těsto s droždím, vodou a olejem. Povrch těsta zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

3

Odkapané švestky nakrájíme na menší kousky. Ze Zlatého klasu uvaříme krém podle návodu na obale, ale se 250 ml šťávy z kompotu a skořicovým cukrem. Vmícháme aroma, švestky a necháme vychladnout. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

4

Vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm. Náplň rozetřeme na těsto, přitom necháme volný okraj široký asi 2 cm. Zarolujeme a ostrým nožem nakrájíme na 12 dílů. Každý díl vložíme do košíčku ve formě a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

5

Růže necháme vychladnout.

Náš tip

  • Zlatý klas Dr.Oetker můžeme nahradit Pudingem Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker. Místo švestkového kompotu můžeme použít třešňový kompot. Na ozdobení posypeme povrch růží plátky mandlí.