COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Růžová bábovka s brusinkami

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

k odpolední kávě

asi 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Růžová bábovka s brusinkami

Na těsto:

3 ks vejce
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%
250 g mouka polohrubá
1 balíček Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
trochu brusinky - sušené, nasekané

Na ozdobení:

2 zarovnaná PL mandle lupínky
1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PL mléko polotučné studeného
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně na nejnižším stupni zašleháme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Druhou polovinu obarvíme gelovou barvou a přimícháme brusinky. Nalijeme do formy a pomocí vidličky zapracujeme do světlého těsta tak, abychom vytvořili mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160°C

Horkovzdušná trouba: 140°C

Doba pečení: asi 50 min.

2

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.

3

Na ozdobení na pánvi opražíme mandle a necháme je vychladnout. Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale, obarvíme gelovou barvou a nalijeme ji na bábovku. Ihned posypeme mandlemi a necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Růžová bábovka s brusinkami

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 784kJ
187kcal
1234kJ
294kcal
Tuky 6.9g 11g
Sacharidy 28g 44g
Bílkoviny 3.5g 5.4g
0 Záložka