Flag

Růžová bábovka s brusinkami

asi 16 porcí
Jednoduché
30
Chutná bábovka ideální k odpolední kávě
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Místo brusinek můžeme použít kandované višně.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
150 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
250 gmouka polohrubá
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 baleníBarva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
trochubrusinky - sušené, nasekané
Na ozdobení
2 zarovnané PLmandle lupínky
1 balíčekPoleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PLmléko polotučné studeného
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská  růžová Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně na nejnižším stupni zašleháme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Polovinu těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Druhou polovinu obarvíme gelovou barvou a přimícháme brusinky. Nalijeme do formy a pomocí vidličky zapracujeme do světlého těsta tak, abychom vytvořili mramorování. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.

3

Na ozdobení na pánvi opražíme mandle a necháme je vychladnout. Polevu připravíme s mlékem podle návodu na obale, obarvíme gelovou barvou a nalijeme ji na bábovku. Ihned posypeme mandlemi a necháme zatuhnout.

Náš tip

  • TIP: Místo brusinek můžeme použít kandované višně.