COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Rychlý jablkový perník

(11)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Dokonalý,  se 100% Přírodním kakaem Dr.Oetker a s jablky, které dodají vláčnost celému perníku

24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Rychlý jablkový perník

Na těsto:

300 g mouka polohrubá
3 zarovnaných PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
2 zarovnaných KL Jedlá soda Dr. Oetker
200 g cukr
1 KL Perníkové koření Dr. Oetker
3 ks jablka větší
2 ks vejce
100 ml olej
100 ml mléko polotučné

Na polevu:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou, cukrem a kořením. Přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka, vejce, olej a mléko a vymícháme vařečkou dohladka. Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 30 min.

2

Perník necháme vychladnout.

3

Polevu připravíme podle návodu na obale a vychladlý perník polijeme. Polevu necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Rychlý jablkový perník

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 639kJ
153kcal
1595kJ
382kcal
Tuky 6.9g 17g
Sacharidy 20g 50g
Bílkoviny 2.3g 5.7g
0 Záložka