Flag

Sametový angreštovo rybízový džem

6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Originální kombinace ovoce a Pektinu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud chceme mít džem hladký bez peciček, tak džem propasírujeme přes sítko.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
750 gangrešt očištěný
250 mlnektar z černého rybízu
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
500 gcukr
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu do hrnce vložíme angrešt a ponorným mixérem ho rozmixujeme. Přidáme džus, kyselinu a Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Pokud chceme mít džem hladký bez peciček, tak džem propasírujeme přes sítko.