COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Schwarzwaldské dortíčky

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Neodolatelné dortíčky ze 100% Přírodního kakaa Dr.Oetker s kombinací višňového kompotu

asi 12 porcí

střední obtížnost 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Schwarzwaldské dortíčky

Na těsto:

4 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr.Oetker
100 g hladká mouka
20 g Gustin bez lepku Dr.Oetker
20 g Přírodní kakao Dr.Oetker
½ KL Jedlá soda Dr.Oetker

Na náplň:

350 g kompot višňový (po odkapání)
180 ml šťáva z kompotu
20 g Gustin bez lepku Dr.Oetker
1 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr.Oetker
400 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilínový cukr Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr.Oetker
50 g čokoláda hořká

Na ozdobení:

12 kusů višně (čerstvé)

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny
papírové košíčky na muffiny
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou se škrobem, kakaem a jedlou sodou a na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 180°C

Horkovzdušná trouba: asi 160°C

Doba pečení: asi 20 min.

2

Upečené korpusy asi po 5 minutách vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně necháme kompot v sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. V 1/3 šťávy rozmícháme škrob s cukrem a vanilkovým cukrem. Zbytek šťávy přivedeme k varu. Poté vmícháme rozmíchaný škrob s cukrem a za stálého míchání krátce povaříme. Přidáme višně, zamícháme a necháme zchladnout.

4

Z korpusů odstranitíme košíčky a podélně 2x rozřízneme. Náplň naneseme na spodní díly a přiklopíme středním dílem.

5

V míse vyšleháme smetanu s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček. Polovinu šlehačky naneseme na střední díly korpusu a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem šlehačky nazdobíme dortíčky. Posypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme višněmi. Uložíme do chladničky.

Tip: Náplň lze připravit i z čerstvých višní. Místo šťávy z kompotu použijeme vodu např. s griotkou.

Nutriční hodnoty na recept Schwarzwaldské dortíčky

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1154kJ
275kcal
874kJ
208kcal
Tuky 15g 11g
Sacharidy 29g 22g
Bílkoviny 5g 3.8g
0 Záložka