Flag

Sirup z květů bezu černého

asi 1500 mililitrů
Jednoduché
35
Domácí a hustý sirup z vlastnoručně nasbíraných bylinek a Sirupfixu Dr. Oetker. Jedinečná plná chuť bezu po celý rok.
Přísady
Příprava
Náš tip
Sirup můžeme dochutit přidáním větviček máty nebo plátků zázvoru. Přidáváme je do 1. kroku přípravy a dál postupujeme dle návodu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na sirup
10 kusůbez černý (velké květy)
1 lvoda
2 kscitrón chemicky neošetřený
1 kgcukr
1 balíčekSirupfix Dr. Oetker
Picture - Sirupfix Dr. Oetker
1

Na přípravu sirupu z květů bezu namočíme květy do horké (ne vroucí) převařené vody a přidáme na tenké plátky nakrájené citróny. Do vychladnuté směsi přidáme cukr smíchaný se Sirupfixem, důkladně promícháme a necháme přes noc v chladničce. 

2

Druhý den směs přecedíme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalejeme do sterilních a zahřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.


Sirup po otevření skladujte v chladničce. Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.

Náš tip

  • Sirup můžeme dochutit přidáním větviček máty nebo plátků zázvoru. Přidáváme je do 1. kroku přípravy a dál postupujeme dle návodu.