COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Slavnostní čokoládový dort s malinami

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

netradičně z kynutého těsta

asi 16 porcí

předpokládáme již zkušenost s pečením 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Slavnostní čokoládový dort s malinami

Na krém:

70 g máslo změklého
200 ml smetana ke šlehání 33%
250 g čokoláda na vaření

Na korpus:

1 balíček Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
125 g máslo změklého
120 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 PL rum
230 g mouka polohrubá
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
3 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné vlažného

Na ozdobení:

100 g maliny čerstvých
10 kusů máta lístků

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu krému rozpustíme v hrnci máslo a přilejeme smetanu. Těsně než směs začne vřít, sejmeme ze sporáku a přidáme kousky čokolády. Metličkou vymícháme do hladké tekuté směsi a uložíme na pár hodin do chladničky.

2

Na přípravu korpusu polevu rozpustíme v hrnci ve vodní lázni. Poté polevu nalijeme do vyšší nádoby a spolu s máslem ji vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme cukr s vanilínovým cukrem a rumem a krátce vyšleháme. Postupně přidáme mouku smíchanou s droždím a kakaem střídavě s mlékem. Tekutou směs nalijeme do formy vyložené papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170°C

Horkovzdušná trouba: 150°C

Doba pečení: asi 35 min.

3

Korpus necháme vychladnout a poté ho vyjmeme z formy.

4

Připraveným krémem potřeme slabší vrstvou strany dortu. Na povrch naneseme zbytek krému a pomocí nožem vytvoříme vlnky.

5

Na ozdobení očistíme maliny a naneseme je na povrch dortu. Dozdobíme lístečky máty.

Nutriční hodnoty na recept Slavnostní čokoládový dort s malinami

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1457kJ
348kcal
1527kJ
365kcal
Tuky 22g 23g
Sacharidy 35g 36g
Bílkoviny 4g 4.2g
0 Záložka