COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Špaldový kořenový chléb

(3)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

zdravý

asi 4 ks

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldový kořenový chléb

Na těsto:

200 ml voda vlažné
1 balení droždí
400 g mouka celozrnná špaldová
1 zarovnaná KL sůl
1 zarovnaných PL cukr
125 g bylinkový sýr
3 PL olej

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta ve vodě rozdrobíme a rozpustíme droždí. V míse smícháme mouku se solí a cukrem. Přidáme sýr, olej a vodu s droždím a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 20 cm a ostrým nožem rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl skroutíme do spirály a naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 240°C

Horkovzdušná trouba: 220°C

Doba pečení: asi 10 min.

3

Po 10 minutách snížíme teplotu a chléb dopečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 10 min.

4

Chleby necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Špaldový kořenový chléb

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1800kJ
430kcal
923kJ
221kcal
Tuky 13g 6.5g
Sacharidy 75g 39g
Bílkoviny 12g 6.3g
0 Záložka