COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Špaldový krémeš s tvarohovým krémem

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Zdravá varianta oblíbeného krémeše se špaldou a tvarohovým krémem se Zlatým klasem Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker dodala paní Renáta Kiovská ze Slovenska.

asi 24 porcí

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Špaldový krémeš s tvarohovým krémem

Na těsto:

250 g mouka celozrnná špaldová
250 g máslo změklé
120 g zakysaná smetana

Na náplň:

500 g tvaroh polotučný
500 ml mléko polotučné
3 ks žloutek
1 ks vejce
100 g cukr
50 ml olej
1 balíček Zlatý klas Dr.Oetker

Na ozdobení:

3 ks bílek
100 g cukr
2 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s máslem a zakysanou smetanou a ručně vypracujeme na hladké těsto, které vložíme do chladničky na 30 minut odpočinout. Poté z těsta na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku plát 30 x 40 cm a přeneseme ho na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto na několika místech propícháme vidličkou.

2

Na přípravu náplně do mísy vložíme tvaroh. Přidáme mléko, žloutky, vejce, cukr, olej a Zlatý klas a pomocí metličky vymícháme dohladka. Náplň nalijeme na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: 30 min.

3

Na ozdobení v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Tuhý sníh z bílků opatrně natřeme na ještě teplý moučník a rovnoměrně posypeme moučkovým cukrem. Vložíme zpět do trouby a zapečeme při stejné teplotě jako v bodě 2. do mírného zhnědnutí.

4

Moučník necháme vychladnout a podáváme.

Nutriční hodnoty na recept Špaldový krémeš s tvarohovým krémem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 865kJ
206kcal
1059kJ
253kcal
Tuky 13g 16g
Sacharidy 18g 22g
Bílkoviny 4.8g 5.8g
0 Záložka