Flag

Špenátový quiche

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Slaný koláč jako stvořený pro brunche. Křehké těsto s použitím Jedlé sody Dr. Oetker a bohatá a chutná náplň s ricottou a špenátem.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud nám zbylo trochu těsta, můžeme z něho pomocí formičky vykrájet různé ozdoby a před pečením jimi povrch koláče ozdobit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 gmouka celozrnná
1 zarovnaná KLJedlá soda Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
80 mlolej
100 mlvoda studená
Na náplň
400 gšpenát listový (rozmražený sekaný)
2 ksčesnek rozetřený (stoužky)
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 zarovnaná KLsůl
1 zarovnaná KLpepř mletý
400 gricotta
100 gparmazán strouhaný
2 ksvejce slepičí
Na ozdobení
3 ksvejce slepičí
6 ksrajčata cherry
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou a solí. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy a přitiskneme ke dnu a okrajům. Na několika místech těsto propícháme vidličkou a vložíme do trouby předpéct.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na přípravu náplně vložíme do mísy špenát. Přidáme česnek, kůru, sůl, pepř, ricottu, parmazán a vejce a důkladně promícháme. Náplň nalijeme na předpečený korpus. Pomocí lžíce vytvoříme do náplně 3 důlky, do kterých vyklepneme vejce. Povrch dozdobíme rajčaty. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 55 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Koláč můžeme podávat jak teplý, tak studený.

Náš tip

  • Pokud nám zbylo trochu těsta, můžeme z něho pomocí formičky vykrájet různé ozdoby a před pečením jimi povrch koláče ozdobit.