COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Srdce á la krémeš s ovocem

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Krémeš, jak ho neznáte. Ve tvaru srdce s kreativním zdobením a jemným jogurtovým krémem se Zlatým klasem Dr. Oetker.

asi 24 porcí

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Srdce á la krémeš s ovocem

Na těsto:

400 g listové těsto

Na krém:

500 ml mléko polotučné
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
70 g cukr
250 g jogurt bílý polotučný

Na ozdobení:

250 ml smetana ke šlehání 33%
500 g směs lesní ovoce

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. Pláty naneseme na vymazané plechy a na několika místech je propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pláty pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 170°C

Doba pečení: asi 15 min.

15 minut jeden plech.

2

Oba pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému nalijeme do hrnce polovinu mléka a přivedeme k varu. V druhé polovině mléka rozmícháme Zlaté klasy a cukr, nalijeme do vroucího mléka a asi 1 minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného zamíchání zcela vychladnout. Poté přidáme jogurt a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

4

Z obou plátů ostrým nožem vykrojíme tvar srdce. Krémem naplníme cukrářský sáček a spodní plát naplníme krémem. Vrchní plát jemně přitlačíme a na povrchu dozdobíme zbylým krémem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

5

Na ozdobení v míse vyšleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na povrch moučníku a stejnoměrně rozetřeme. Dozdobíme drobným ovocem.

Nutriční hodnoty na recept Srdce á la krémeš s ovocem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 521kJ
125kcal
610kJ
146kcal
Tuky 6.8g 7.9g
Sacharidy 13g 15g
Bílkoviny 2.5g 3g
0 Záložka