Flag

Štolové kopečky

asi 50 kusů
Jednoduché
40
Vynikající zákusek na každý den.
Přísady
Příprava
Náš tip
V dobře uzavíratelné dóze lze kopečky skladovat přibližně 2 týdny.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
125 grozinky
2 PLrum
250 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gořechy lískové mleté
75 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
20 gFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 ksvejce slepičí
100 gmáslo nebo margarín (změklý)
125 gtvaroh polotučný měkký
100 gkandovaná citrusová kůra
Na potření
100 gmáslo
50 gmoučkový cukr
špetkaskořice mleté
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta namočíme rozinky do rumu a necháme je odležet, nejlépe přes noc.

2

V míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem, ořechy, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme kůru, vejce, máslo nebo margarín, tvaroh, kandovanou citrusovou kůru a rozinky a ručně vypracujeme dohladka. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme kopečky a naneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Na potření rozpustíme v kastrůlku máslo a pomocí štětce nebo mašlovačky ještě horké pečivo potřeme. Posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí a necháme vychladnout.

Náš tip

  • V dobře uzavíratelné dóze lze kopečky skladovat přibližně 2 týdny.