Flag

Středomořský pletenec

asi 8 kusů
Středně obtížné
45
slaná pochoutka
Přísady
Příprava
Náš tip
TIPY: Pro výraznější chuť pletence můžeme šunku obměnit například uzeným masem. V případě potřeby je možné pletenec i zamrazit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
2 zarovnaných KLsůl
250 gzakysaná smetana
200 mlvoda vlažné
Na náplň
3 ksjarní cibulka
100 gsušená rajčata v oleji
1 zarovnaných KLpapriky - sladká
2 zarovnaných PLbazalkové pesto
2 zarovnaných KLbazalka čerstvá a jiných bylin - nasekaných
100 gšunka
50 gtvrdý sýr - strouhaný
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme zakysanou smetanu, vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny zapracujeme na kolečka nakrájenou cibulku, rajčata nakrájená na malé kousky a papriku. Do druhé poloviny zapracujeme pesto, bylinky, šunku nakrájenou na malé kousky a sýr. Každé těsto rozdělíme na poloviny a vytvoříme válečky dlouhé asi 30 cm. Paprikové a pestové válečky spleteme a ostrým nožem nakrájíme na 4 díly. Naneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme vodou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Pletence necháme zchladnout nebo podáváme vlažné.

Náš tip

  • TIPY: Pro výraznější chuť pletence můžeme šunku obměnit například uzeným masem. V případě potřeby je možné pletenec i zamrazit.