Flag

Studená meruňková polévka

asi 4 porce
Jednoduché
15
letní osvěžení
Přísady
Příprava
Náš tip
Můžeme použít i meruňky z kompotu nebo zaměnit meruňkový nektar za jablečnou šťávu. Výtečné jsou také v polévce rozinky (povařené, aby nabobtnaly).
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
600 gmeruňky tvrdé
375 mlbílé víno
375 mlmeruňkový nektar nebo džus
30 gSolamyl bez lepku Dr. Oetker
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 ksskořice celá
trochucitrónová šťáva
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Meruňky opereme, rozpůlíme, vypeckujeme a na chvíli dáme do vroucí vody. Prudce zchladíme, stáhneme slupku a nakrájíme na měsíčky.

2

Bílé víno smícháme s meruňkovým nektarem. Odebereme 100 ml tekutiny, ve které dobře rozpustíme Solamyl. Do zbylé tekutiny přidáme cukr, vanilínový cukr a skořici a dáme vařit. Rozmíchaný Solamyl přilijeme do vařící se směsi. Přidáme meruňky a za stálého míchání necháme zhoustnout (asi 5 minut).

3

Polévku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.

Náš tip

  • Můžeme použít i meruňky z kompotu nebo zaměnit meruňkový nektar za jablečnou šťávu. Výtečné jsou také v polévce rozinky (povařené, aby nabobtnaly).