Flag

Super pomerančová marmeláda

asi 4 sklenic (á 350 ml)
Jednoduché
45
skvělá chuť i vůně pomerančů v lahodné marmeládě
Přísady
Příprava
Náš tip
Na vylepšení můžeme do marmelády po uvaření přidat 150 ml Campari.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
800 gpomeranč (filátka z dužiny)
500 mldžus pomerančový 100%
1 baleníŽelírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
1

Pomeranče oloupeme, odstraníme bílou slupku, vykrájíme filátka a odvážíme.

2

Filátka z pomerančů a pomerančovým džusem dobře promícháme v hrnci se Super želírovacím cukrem. Vše za stálého míchání uvedeme k varu a povaříme po dobu minimálně 5 minut.

3

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařené marmelády. Pokud je marmeláda po vychladnutí málo tuhá, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

4

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Na vylepšení můžeme do marmelády po uvaření přidat 150 ml Campari.