Flag

Sváteční jablečné řezy

asi 30 porcí
Středně obtížné
40
Šťavnaté řezy pro návštěvu
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
160 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
200 gmouka polohrubá
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na ovocnou náplň
500 gjablek oloupaných a nastrouhaných
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
400 mlvoda
60 gcukr
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
Na náplň
500 - 600 gzakysaná smetana
100 gmoučkový cukr
1 - 2 PLcitrónová kůra (asi z 1/2 citrónu)
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Na ozdobení
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny.

2

Mouku smíchanou s kypřicím práškem prosejeme a zlehka ručně vmícháme do vaječné pěny a vypracujeme hladké těsto. Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Upečený korpus necháme na plechu vychladnout.

4

Na přípravu jablečné náplně krátce povaříme nastrouhaná jablka se 200 ml vody. Do zbývajících 200 ml vody rozmícháme pudingový prášek, cukr a vlijeme do jablek a povaříme. Nalijeme na vychladlý korpus a necháme zcela vychladnout.

5

Na přípravu smetanové náplně smícháme smetanu a cukr. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu se 100 ml vody a ručně ihned vmícháme do připravené smetany. Nalijeme na jablečnou náplň a uhladíme. Povrch posypeme skořicovým cukrem a dáme na 2 hodiny vychladit v ledničce.