COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Švestkový koláč s křupavou drobenkou

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

osvědčená klasika

asi 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkový koláč s křupavou drobenkou

Na drobenku:

100 g ovesné vločky
100 g cukr
75 g máslo

Na těsto:

300 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
75 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
75 ml mléko polotučné vlažného
100 g máslo rozpuštěného
1 ks vejce

Na náplň:

760 g kompot švestkový (po odkapání)
200 ml šťáva z kompotu (případně doplněné vodou)
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
40 g cukr
100 g mandle - plátků

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PL voda

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu drobenky v míse smícháme vločky s cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme drobenku.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

3

Na přípravu náplně švestky necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme 100 ml šťávy a přivedeme k varu. Ve zbylé šťávě rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Směs nalijeme do hrnce a asi minutu povaříme. Hrnec odstavíme a necháme zchladnout.

4

Vykynuté těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a vytvoříme okraj vysoký asi 3 cm. Těsto posypeme polovinou mandlových plátků, naneseme náplň a uhladíme. Povrch koláče posypeme drobenkou a zbytkem mandlových plátků. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 35 min.

5

Koláč necháme vychladnout.

6

Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu na obale a koláč dozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Švestkový koláč s křupavou drobenkou

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1885kJ
449kcal
1034kJ
246kcal
Tuky 18g 10g
Sacharidy 66g 36g
Bílkoviny 7g 3.8g
0 Záložka