COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Švestkový koláč s marcipánovou drobenkou

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

vzpomínky na dětství na kynutý koláče s netradiční drobenkou s Marcipánem Dr.Oetker a rychlým kynutím s sušeným Droždím Dr.Oetker

asi 24 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkový koláč s marcipánovou drobenkou

Na těsto:

200 ml mléko polotučné
75 g máslo změkklé, nebo margarín
400 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr.Oetker
špetka sůl
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr.Oetker

Na náplň:

2000 g švestky

Na drobenku:

1 balení Marcipán Dr.Oetker
70 g cukr
75 g máslo změkklé
150 g hladká mouka
50 g mandle mleté

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně švestky očistíme, zbavíme pecek a podélně rozpůlíme ale nedokrojíme.

3

Na přípravu drobenky do mísy nastrouháme marcipán. Přidáme cukr, máslo, mouku a mandle a ručně vypracujeme drobenku.

4

Na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme z těsta plát 30x40 cm. Plát přeneseme na vymazaný s moukou vysypaný plech. Obložíme hustě švestkami, které klademe přes sebe jako střešní tašky vnitřní stranou směrem nahoru. Povrch posypeme drobenkou a koláč nechápe ještě asi 10 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 30 min.

5

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Švestkový koláč s marcipánovou drobenkou

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 986kJ
235kcal
728kJ
174kcal
Tuky 8.2g 6g
Sacharidy 39g 29g
Bílkoviny 4g 2.9g
0 Záložka