Flag

Švestkový koláč s vanilkovým pudingem

asi 12 porcí
Jednoduché
80
Zlatý klas Dr. Oetker a švestky jsou dokonalou kombinací pro Váš sváteční koláč. Pro Dr. Oetker vytvořila foodblogerka Special edition life.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
200 gmouka polohrubá
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gmáslo změklé
3 ksvejce slepičí
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
50 gcukr
10 ksšvestky
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo a vejce a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.

2

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání ho necháme zchladnout. Poté naneseme na těsto a rovnoměrně rozetřeme. Na povrch naskládáme nakrájené švestky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Koláč necháme vychladnout.