COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Tart s marcipánem, kaštanovým pyré a švestkami

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Originální švestkový tart s jemným korpusem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravilo studio Medové motúzy.

asi 12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Tart s marcipánem, kaštanovým pyré a švestkami

Na těsto:

600 g kompot švestkový (po odkapání)
150 g máslo změklé
50 g Marcipán Dr.Oetker
150 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr.Oetker
1 ks vejce
5 balení Zlatého klasu Dr.Oetker
50 g hladká mouka
½ balíčku Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:

1 balení Originál Puding madlová příchuť Dr.Oetker
100 ml mléko polotučné
400 ml smetana ke šlehání 33%
60 g cukr
50 g kaštanové pyré

Na ozdobení:

1 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
koláčová forma (Ø 28 cm)

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta necháme kompot na sítku důkladně odkapat. V míse vyšleháme máslo s marcipánem, cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem dohladka. Přidáme Zlatý klas smíchaný s moukou a kypřicím práškem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto uložíme asi na 30 minut do chladničky. Poté ho naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na povrch naskládáme odkapané půlky švestek.

2

Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem, smetanou a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, přidáme do něj kaštanové pyré a vymícháme dohladka. Náplň naneseme na švestky a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 60 min.

3

Koláč necháme vychladnout.

4

Před podáváním koláč pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Tart s marcipánem, kaštanovým pyré a švestkami

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1520kJ
363kcal
272kJ
65kcal
Tuky 23g 4.1g
Sacharidy 35g 6.3g
Bílkoviny 2.6g 0.5g
0 Záložka