Flag

Tartaletky

8 ks
Jednoduché
65
V objetí chuti s dokonalostí Crèmé Olé s vanilkovou příchutí Dr.Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Tartaletky můžeme naplnit Krémovou náplní Dr. Oetker nebo Smetanovou náplní Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
50 gmleté mandle
50 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
125 gmáslo změklé nebo margarín
1 ksvejce slepičí
Na ganache z hořké čokolády
100 mlsmetana ke šlehání 33%
100 gčokoláda hořká
Na krém
1 balíčekCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
200 mlmléko polotučné
125 gostružiny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
8 ksformičky na tartaletky (Ø 10 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s mandlemi, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazaných a moukou vysypaných formiček a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Na ganache zahřejeme v kastrůlku smetanu a odstavíme. Do smetany nalámeme čokoládu a metličkou mícháme tak dlouho, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Ganache necháme vychladnout, uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a poté vyšleháme. Ganache vložíme do cukrářského sáčku a naneseme na tartaletky.

3

Na přípravu krému vyšleháme Crèmé Olé elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale, ale jen s 200 ml mléka. Krém naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na tartaletky.

4

Dozdobíme ostružinami. Tartaletky uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

Náš tip

  • Tartaletky můžeme naplnit Krémovou náplní Dr. Oetker nebo Smetanovou náplní Dr. Oetker.