COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Valentýnské srdce

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Nejen na romatické odpoledne můžete připravit dort   

asi 12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Valentýnské srdce

Na těsto:

220 g hladká mouka
1 balení Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
½ balíčku Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
160 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 ks vejce
250 ml smetana ke šlehání 33%
50 g čokoláda hořká

Na náplň:

100 g jahody
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
½ balení Marcipán Dr. Oetker
1 balení Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovým práškem, kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a smetanu a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Poté zlehka vařečkou vmícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 45 min.

2

Korpus necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme na papír na pečení a necháme zcela vychladnout.

3

Na přípravu náplně očistíme jahody a nakrájíme na malé kousky. Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do šlehačky vmícháme jahody. Korpus jednou podélně rozřízneme. Na spodní díl naneseme náplň, uhladíme a přiklopíme vrchním dílem.

4

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Polevou potřeme celý povrch dortu a necháme ztuhnout. Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku ho vyválíme a vykrájíme nebo ručně vytvoříme srdíčka. Dort srdíčky dozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Valentýnské srdce

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1596kJ
382kcal
1304kJ
312kcal
Tuky 22g 18g
Sacharidy 41g 34g
Bílkoviny 5.9g 4.8g
0 Záložka