COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vanilkovo – karamelový dort s jablky

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Jesenný dort s jablečnou a krémovou náplní ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Jedinečná chuťová kombinace!

asi 12 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilkovo – karamelový dort s jablky

Na těsto:

100 g máslo změklé
200 g cukr
100 g cukr třtinový
3 ks vejce
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KL skořice mletá
2 KL ocet
250 ml kefír ové mléko
260 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr.Oetker
800 ml mléko polotučné
60 g cukr
120 g máslo změklé

Na jablečnou náplň:

650 g jablka (oloupaná a nakrájená na plátky)
citrónová šťáva z 1 citrónu
120 g cukr třtinový
3 zarovnaná KL skořice mletá
25 g máslo

Na karamel:

200 g cukr
90 g máslo
1 zarovnaná KL sůl
125 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

50 g ořechy vlašské nasekané

Ještě potřebujeme:

1 x dortová forma (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme vejce, vanilkovou pastu, skořici, ocet a kefírové mléko a krátce vyšleháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 40 min.

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus vyjmeme z formy a 2 x ho podélně rozřízneme. Spodní díl korpusu položíme na podnos a kolem připevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání ho necháme vychladnout. Poté přidáme máslo a vyšleháme dohladka.

4

Na přípravu jablečné náplně vložíme jablka do hrnce. Přidáme šťávu, cukr smíchaný se skořicí a máslo a na mírném stupni za občasného zamíchání povaříme asi 20 minut. Poté odstavíme a necháme vychladnout.

5

Na přípravu karamelu v hrnci rozpustíme na mírném stupni cukr. Přidáme máslo, opatrně přiléváme smetanu a asi minutu mícháme dohladka.

6

Na spodní díl korpusu naneseme třetinu karamelu a rozetřeme. Na karamel naneseme třetinu jablečné náplně. Naneseme polovinu náplně a zakryjeme druhým dílem korpusu a pokračujeme stejně jako u spodního korpusu. Zakryjeme posledním dílem korpusu, potřeme zbytkem karamelu a naneseme jablka.

7

Povrch dortu nazdobíme nasekanými ořechy.

Nutriční hodnoty na recept Vanilkovo – karamelový dort s jablky

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 2756kJ
658kcal
983kJ
234kcal
Tuky 33g 12g
Sacharidy 85g 30g
Bílkoviny 8.7g 3.1g
0 Záložka