COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vanilkovo - ovocná Charlotta bez pečení

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Oblíbený nepečený ovocný dort z piškotů a lahodného vanilkového krému ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Vypadá krásně, chutí úžasně!

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilkovo - ovocná Charlotta bez pečení

Na korpus:

200 g cukrářské piškoty (2 balíčky)
120 g piškoty dětské kulaté
3 PL mandlový likér (např. Amaretto)

Na náplň:

1 balíček Želatina v plátcích Dr.Oetker
3 PL voda
2 balení Zlatého klasu Dr.Oetker
700 ml mléko polotučné
1 balíček Vanilkový cukr Dr.Oetker
100 g čokoláda bílá
250 g tvaroh polotučný
500 g směs lesní ovoce (maliny, ostružiny, borůvky, jahody)

Na ozdobení:

300 g ovoce drobné na ozdobení
stužka barevná

Ještě potřebujeme:

1 x dortová forma (ø 20 cm)

příprava

příprava

1

Po celém vnitřním okraji naskládáme cukrářské piškoty. Na dno formy naneseme dětské piškoty, které pokapeme mandlovým likérem.

2

Na přípravu náplně necháme želatinu s vodou nabobtnat podle návodu na obale. Uvaříme Zlatý klas s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu na obale. Do horké směsi nalámeme čokoládu a za stálého míchání necháme rozpustit. Vmícháme vymačkanou želatinu a necháme rozpustit a poté vmícháme tvaroh. Třetinu náplně naneseme na piškoty a uhladíme. Naneseme třetinu ovoce a znovu náplň. Opět ovoce, náplň a na povrch naneseme zbytek ovoce. Uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout.

3

Před podáváním odstraníme okraj dortové formy, kolem cukrářských piškotů převážeme stužku a dozdobíme květinami.

Nutriční hodnoty na recept Vanilkovo - ovocná Charlotta bez pečení

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 650kJ
221kcal
24kJ
8kcal
Tuky 5.1g 0.2g
Sacharidy 30g 1.1g
Bílkoviny 6.3g 0.2g
0 Záložka