Flag

Vanilkovo-pomerančová omáčka

4 porce
Jednoduché
15
Vhodná jako omáčka ke zmrzlině, palačinkám nebo jen k čerstvému ovoci, krásně provoněná vanilkovou pastou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
250 mlsmetana ke šlehání 33%
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 ksžloutek
30 gmoučkový cukr
1 balíčekFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Smetanu nalijeme do kastrůlku a ohříváme na mírném ohni. Přidáme vanilkovou pastu a přivedeme k varu.

2

Žloutky ve větší nádobě smícháme metličkou s cukrem a přidáme strouhanou pomerančovou kůru. Za stálého míchání přiléváme po malých částech horkou smetanu.

3

Směs vrátíme na mírný plamen a ohříváme těsně pod bod varu do chvíle, než omáčka zhoustne.

4

Můžeme ihned podávat nebo nechat vychladnout a uskladnit v lednici.