COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Vánoční crocquembouche

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Vánoce ve velkém stylu

asi 50 kusů

předpokládáme již zkušenost s pečením 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční crocquembouche

Na těsto:

125 ml voda
125 ml mléko polotučné
100 g máslo
160 g hladká mouka
5 g cukr
špetka sůl
4 ks vejce

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml mléko polotučné
150 g máslo změklého
50 g moučkový cukr

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker
150 g cukr
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1 balíček Fondán Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem a máslem. Přidáme mouku smíchanou s cukrem a solí a vymícháme dohladka. Směs vložíme do mísy, přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček naplníme těstem a na vymazané plechy tvoříme pusinky o Ø asi 3 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C ( Během prvních 15 minut troubu otvíráme)

Horkovzdušná trouba: 180°C ( Během prvních 15 minut troubu otvíráme)

Doba pečení: asi 20 min.

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem podle návodu na obale, ale jen s 400 ml mléka a bez cukru. Za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a šleháme dohladka. Náplň vložíme do cukrářského sáčku s úzkou trubičkou a pečivo naplníme. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

4

Z tvrdého papíru a papíru na pečení vytvoříme kornout o výšce asi 23 cm a základnou o průměru asi 8 cm tak, aby papír na pečení byl z vnější strany kornoutu. Kornout sešijeme sešívačkou a položíme na podnos.

5

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Cukr v kastrůlku necháme zkaramelizovat. Asi ⅓ pečiva namáčíme do polevy a zdobíme kuličkami. Část namáčíme v karamelu a ozdobíme kuličkami. Pomocí karamelu lepíme kuličky od základny nahoru po celém vnějším obvodu kornoutu. Fondán vyválíme a pomocí formičky vykrájíme hvězdičky, které použijeme na ozdobení. Do karamelu namočíme vidličku a vytvoříme nitky, kterými zdobíme dezert po celém obvodě.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční crocquembouche

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 468kJ
112kcal
1210kJ
289kcal
Tuky 6g 15g
Sacharidy 12g 31g
Bílkoviny 1.4g 3.6g
0 Záložka