COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Velikonoční beránek s pudingem

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Nesmí chybět na žádném velikonočním stole

1 beránek

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční beránek s pudingem

Na těsto:

3 ks vejce
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
5 zarovnaných PL olej
5 zarovnaných PL voda horké
150 g mouka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
2 KL citrónová kůra (nastrouhané z chemicky neošetřého citrónu)
1 zarovnaná KL Aroma citrónové Dr. Oetker
špetka sůl

Na ozdobení:

2 ks rozinky na očíčka
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem, přidáme olej, horkou vodu a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudingem a citrónovou kůrou a přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citrónové aroma,špetku soli a elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Všechno jemně, ale důkladně promícháme.

2

Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní částí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 40 min.

3

Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Poté vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očička a hotového beránka pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční beránek s pudingem

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 8737kJ
2081kcal
1299kJ
310kcal
Tuky 82g 12g
Sacharidy 141g 21g
Bílkoviny 39g 5.8g
0 Záložka