COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Velikonoční dort

(5)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Čokoládová bomba

asi 16 porcí

předpokládáme již zkušenost s pečením 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční dort

Na pařížský krém:

200 g čokoláda na vaření (nasekaná)
250 ml smetana ke šlehání 33%

Na těsto:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
250 g máslo nebo margarín
300 g hladká mouka
4 zarovnaná PL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
250 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
4 ks vejce
125 ml mléko polotučné

Na krém s vaječným likérem:

400 ml smetana ke šlehání 33% (vychlazená)
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda (vlažná)
125 ml vaječný likér

Na ozdobení:

1 zarovnaná PL moučkový cukr

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu pařížského krému svaříme smetanu a odstavíme z plotny. Ve smetaně rozpustíme čokoládu a necháme zchladnout. Poté vložíme do chladničky a necháme minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc, odležet.

2

Na přípravu těsta rozpustíme v kastrůlku za stálého míchání na mírném ohni polevu s máslem nebo margarínem. V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr a vanilínový cukr. Přidáme vejce, mléko a důkladně vypracujeme elektrickým ručním šlehačem nejdříve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni dohladka. Nakonec vmícháme rozpuštěnou polevu s máslem. Těsto naplníme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160°C

Horkovzdušná trouba: 140°C

Doba pečení: asi 60 min.

3

Korpus necháme vychladnout 10 minut ve formě. Poté vyklopíme na kuchyňskou mřížku vyloženou papírem na pečení a stáhneme papír, na kterém se korpus pekl. Korpus překlopíme a necháme zcela vychladnout.

4

Korpus dvakrát podélně rozřízneme. Spodní část korpusu položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj dortové formy. Ze střední části korpusu vykrojíme formičkou několik tvarů a odložíme stranou. Směs na pařížský krém ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a naneseme na spodní část korpusu. Přiložíme vrchní část korpusu a lehce přitlačíme.

5

Na přípravu krému ušleháme smetanu s vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem dotuha. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do likéru. Odebereme asi 4 PL směsi s likérem a odložíme stranou. Zbývající směs nalijeme do ušlehané šlehačky a důkladně promícháme. Krém rozetřeme na korpus, přiložíme plát korpusu, ze kterého jsme vykrájeli tvary a lehce přitlačíme. Otvory vyplníme směsí s likérem. Dort uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky, nejlépe přes noc.

6

Dort posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme vykrájenými tvary.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční dort

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 2344kJ
560kcal
1480kJ
354kcal
Tuky 35g 22g
Sacharidy 50g 32g
Bílkoviny 7.7g 4.8g
0 Záložka