Flag

Velikonoční sýroví zajíčci

asi 20 kusů
Jednoduché
32
I slaným pečivem můžete pohostit koledníky. Připravíte ho rychle a snadno! A navíc chutná výborně.
Přísady
Příprava
Náš tip
Upečené pečivo uchováváme v uzavíratelné nádobě, aby na nich sýr neokoral a pečivo zůstalo měkké.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování zajíčka
formičky na vykrajování s velikonočními motivy
formičky na vykrajování s velikonočními motivy

Přísady

Na těsto
200 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
125 gtvaroh polotučný
125 gmáslo změklé nebo margarín
Na potření
4 PLmléko polotučné
100 gtvrdý sýr strouhaný
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a solí. Přidáme tvaroh a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 3mm a formičkou vykrájíme z těsta různé tvary. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme je pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem a posypeme sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Necháme zchladnout.

Náš tip

  • Upečené pečivo uchováváme v uzavíratelné nádobě, aby na nich sýr neokoral a pečivo zůstalo měkké.