Flag

Velikonoční věnec Pavlova

asi 12 porcí
Jednoduché
115
Příprava sněhového těsta nebyla nikdy jednodušší! Prvotřídní 100% sušené pasterizované vaječné bílky Dr. Oetker z chovů slepic ve volném výběhu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
Na náplň
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker
400 - 500 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ozdobení
1 baleníMarcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Směsí naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme věnečky do tvaru věnce. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a věnec necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Náplň vyšleháme se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Náplň vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme na věnečky.

4

Na ozdobení marcipán rozdělíme na 4 stejné díly a každý obarvíme jinou barvou. Z obarveného marcipánu vytvoříme malá vajíčka a naneseme je na náplň.