Flag

Velikonoční zajíček

1 ks
Středně obtížné
40
když se blíží Velikonoce
Přísady
Příprava
Náš tip
Místo rozinek můžeme použít brusinky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
200 mlmléko polotučné
80 gmáslo nebo margarínu
380 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
trochucitrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu
Na náplň
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné
2 PLcukr
100 grozinky
Na potření
2 PLmléko polotučné
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a rozpustíme v něm máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku, sušené droždí, cukr, vanilínový cukr, kůru. Přidáme mléko s máslem nebo margarínem a vše důkladně ručně vařečkou vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně uvaříme puding, ale jen s 250 ml mléka a 2 PL cukru podle návodu na obale.

3

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, krátce prohněteme a 1/3 těsta odložíme stranou. Zbylé těsto rozválíme na obdélník 50 x 20 cm a potřeme náplní. Posypeme rozinkami a zarolujeme. Závin přeložíme na plech vyložený papírem na pečení švem dolů a vytvoříme tělo a hlavu zajíce ve tvaru osmičky.

4

Z větší části zbývajícího těsta vytvarujeme váleček, přiložíme na hlavu zajíce a ostrým nožem nakrojíme tak, aby vznikla 2 ouška. Ze zbylého těsta vytvarujeme ocásek a tlapky, které přiložíme k tělu. Necháme ještě asi 15 minut na teplém místě kynout.

5

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Z rozinek vytvoříme oko a čumáček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

6

Zajíce necháme vychladnout.

Náš tip

  • Místo rozinek můžeme použít brusinky.