COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Velikonoční zajíček

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

když se blíží Velikonoce

1 ks

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční zajíček

Na těsto:

200 ml mléko polotučné
80 g máslo nebo margarínu
380 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
trochu citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu

Na náplň:

1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
2 PL cukr
100 g rozinky

Na potření:

2 PL mléko polotučné

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a rozpustíme v něm máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku, sušené droždí, cukr, vanilínový cukr, kůru. Přidáme mléko s máslem nebo margarínem a vše důkladně ručně vařečkou vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně uvaříme puding, ale jen s 250 ml mléka a 2 PL cukru podle návodu na obale.

3

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, krátce prohněteme a 1/3 těsta odložíme stranou. Zbylé těsto rozválíme na obdélník 50 x 20 cm a potřeme náplní. Posypeme rozinkami a zarolujeme. Závin přeložíme na plech vyložený papírem na pečení švem dolů a vytvoříme tělo a hlavu zajíce ve tvaru osmičky.

4

Z větší části zbývajícího těsta vytvarujeme váleček, přiložíme na hlavu zajíce a ostrým nožem nakrojíme tak, aby vznikla 2 ouška. Ze zbylého těsta vytvarujeme ocásek a tlapky, které přiložíme k tělu. Necháme ještě asi 15 minut na teplém místě kynout.

5

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Z rozinek vytvoříme oko a čumáček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 30 min.

6

Zajíce necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční zajíček

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 12491kJ
2979kcal
1037kJ
247kcal
Tuky 80g 6.7g
Sacharidy 511g 42g
Bílkoviny 67g 5.5g
0 Záložka