Flag

Višňový crumble

asi 6 porcí
Jednoduché
20
Léto v kuchyni s Ovesnou kaší vanilka Dr. Oetker a kombinací Zlatého klasu Dr. Oekter.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na náplň
350 gkompot višňový (po odkapání)
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
Na drobenku
80 ghladká mouka
30 gcukr hnědý
2 balíčkyOvesná kaše vanilka Dr. Oetker
50 gmáslo změkklé nebo margarín
Ještě potřebujeme
1 ksdortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Ovesná kaše vanilka Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně v kastrůlku smícháme kompot se zlatým klasem a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Náplň naneseme stejnoměrně do formy a uhladíme.

2

Na přípravu drobenky v míse smícháme mouku s cukrem a ovesnou kaší. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme drobenku, kterou naneseme na náplň do formy. Vložíme do předehřáté trouy a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Crumble podáváme nejlépe teplý.