na recept Višňový džem s marcipánem
1 kg | višně (odpeckované) |
1 balení | Marcipán Dr.Oetker |
1 balíček | Finesse citrónová kůra strouhaná Dr.Oetker |
citrónová šťáva z ½ citrónu | |
1 balíček | Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker |
900 g | cukr |
Na přípravu džemu vložíme do hrnce ovoce a nastrouhaný marcipán a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme citrónovou kůru a šťávu. Přidáme Gelfix smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.
Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Na porci/kus | Na 100 g/ml | |
---|---|---|
Energie |
144kJ 34kcal |
974kJ 232kcal |
Tuky | 0.3g | 1.8g |
Sacharidy | 7.9g | 54g |
Bílkoviny | 0.1g | 0.5g |