Flag

Višňový věnec s mletými ořechy

1 ks
Středně obtížné
40
Pečeme s láskou  
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
30 gcukr
175 mlvoda vlažná
100 mlmléko polotučné teplé
300 ghladká mouka
50 mlolej
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
Na náplň
100 gdžem višňový
100 gořechy vlašské nasekané
Na posypání
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme droždí, cukr, vodu a mléko. Přidáme mouku, olej, kůru a skořicový cukr a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Pracovní plochu lehce poprášíme moukou a vyválíme obdélník 25x55 cm. V misce smícháme džem s ořechy, natřeme na těsto a od delší strany zarolujeme. Váleček podélně rozkrájíme, obě poloviny položíme vedle sebe řeznou stranou od sebe a na jednom konci je spojíme. Věnec opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Přehazujeme jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojíme a vytvoříme věnec, konce přimáčkneme. Věnec potřeme mlékem a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.

Doba pečení: 15 - 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C