Flag

Vrstvený dort s mascarpone

asi 12 ks
Jednoduché
45
Neodolatelný dort s lehkou náplní s mascarpone a tvarohem ozdobený směsí z lesního ovoce
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
250 gmáslo
4 ksvejce slepičí
210 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
šťáva z limetky ( 2 PL)
130 ghladká mouka
100 gGustin bez lepku Dr. Oetker
25 gHolandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
500 gmascarpone
500 gtvaroh polotučný
šťáva z limetky ( 2 PL)
50 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Na pokapání
100 mlnektar z černého rybízu
Na ozdobení
500 gsměs lesní ovoce (borůvky, maliny, jahody, rybíz, ostružiny)
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme máslo. V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme limetkovou šťávu, rozpuštěné máslo, mouku smíchanou se škrobem, kakaem a kypřicím práškem a na nejnižším stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 45 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho uvolníme z formy, odstraníme papír na pečení a dvakrát ho podélně rozřízneme. Spodní díl korpusu naneseme na podnos a pokapeme třetinou nektaru.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme mascarpone s tvarohem, limetkovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Třetinu náplně naneseme na spodní díl korpusu, přiložíme druhý díl korpusu a pokapeme druhou třetinou nektaru. Potřeme druhou třetinou náplně a přiložíme vrchní díl korpusu. Pokapeme zbytkem nektaru a potřeme zbylou náplní tak, aby zůstal volný okraj široký asi 2 cm.

4

Dozdobíme ovocem a uložíme do chladničky. Před podáváním ovoce pocukrujeme.