Flag

Vrstvený džem z ostružin a nektarinek se sníženým energetickým obsahem

5 sklenic (à 200 ml)
Středně obtížné
40
Krásný džem dvou barev a se sníženým energetickým obsahem si můžete jednoduše připravit i Vy se Želírovacím cukrem se stévií Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
500 gostružiny
0,5 baleníKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 baleníŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Na džem
450 gnektarinky (oloupané a odpeckované)
citrónová šťáva z poloviny citrónu
0,5 baleníKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
0,5 baleníŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
1

Na přípravu ostružinového džemu vložíme ostružiny do hrnce. Přidáme kyselinu a ½ balíčku želírovacího cukru se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a naplníme sklenice do poloviny džemem a necháme džem asi 35 minut zatuhnout.

4

Na přípravu nektarinkového džemu nektarinky nakrájíme na malé kousky a vložíme je do hrnce. Přidáme citrónovou šťávu, kyselinu a ½ balíčku želírovacího cukru se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

5

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

6

Odebereme případnou pěnu a opatrně nalijeme na ostružinový džem. Sklenice uzavřeme víčkem, ale neotáčíme!!!