Flag

Perníčky

Hmotnost: 450 gram

Sváteční směs na přípravu perníčků, včetně cukrové polevy a šablon Mikuláše, čerta a vánočních ozdob.

  • Picture - MB_no_added_colours-logo
  • Picture - MB_vegetarian-logo
  • Picture - MB_no_flavour_enhancers-logo
Zobrazit více

Příprava

Balení obsahuje: 400 g směsi na přípravu těsta 50 g směsi na přípravu polevy K tomu přidáte: na těsto: 25 g změklého másla nebo margarínu, 3 - 4 kávové lžičky medu, 2 vejce (velikosti M) na potření: 1 bílek na polevu: 2 - 3 kávové lžičky studené vody

  1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme na vál, přidáme máslo nebo margarín, med a vejce. Ručně vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto lepí , přidáme 1-2 polévkové lžíce hladké mouky. Z vnitřní strany krabičky vystřihneme ostrými nůžkami všechny šablony. Na pomoučeném vále vyválíme těsto na placku cca 5 mm silnou a podle šablon nožem vyřízneme Mikuláše, čerta a vánoční ozdoby nebo vykrajujeme formičkou libovolné tvary. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení. Těsně před pečením perníčky potřeme rozšlehaným bílkem. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce.
  2. Perníčky necháme vychladnout. Směs na polevu vymícháme s vodou metličkou dotuha. Pokud je poleva řídká, přidáme 1-2 polévkové lžíce prosátého moučkového cukru.
  3. Polevu naplníme do papírového kornoutu nebo igelitového sáčku s ustřiženým růžkem a perníčky ozdobíme. Polevu necháme zaschnout. Perníčky můžeme zdobit také barevnými Tubičkami na zdobení Dr. Oetker. Perníčky uložíme do plastové nebo plechové dózy (případně použijeme igelitový sáček), přidáme polovinu jablka a pevně uzavřeme a uložíme do chladu. Jablko každý den měníme. Za dva až tři dny perníčky změknou. Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba 180° C asi 10 min Horkovzdušná trouba 160° C asi 10 min Plynová trouba střední stupeň asi 10 min Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou!
Další informace
Chci zjistit více

Související recepty

Podobné recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálních sítích