Flag

Velikonoce

Velikonoční lahůdka
Inspirace
Velikonoce

Velikonoční lahůdka

Vykoledovali jste spoustu vajíček? Tak z nich vykouzlete neodolatelnou, pikantní vaječnou tlačenku. Dr. Oetker připravil výrobek přímo pro přípravu vaječné tlačenky a aspiku. K jeho výrobě používáme jemně mletou vepřovou želatinu, která se vyznačuje vysokou tuhostí a výbornou průzračností.

Rady a tipy

Není želatina jako želatina

Želatina je přírodní rozpustná bílkovina, která je buď vepřového nebo hovězího původu. Má vynikající vlastnosti: ve vodě se varem rozpouští a chlazením tuhne. Proto je ideálním pomocníkem při přípravě různých krémů, dezertů, aspiků nebo vaječné tlačenky. Používá se zejména dvěma způsoby: na sladko a na slano.

Každý recept s použitím želatiny vyžaduje své - náplně v dortech máme raději krémovější a přece tuhé, při aspiku a rosolu zase vyžadujeme maximální tuhost. Dr.Oetker si je těchto rozdílů vědom, a proto vyvinul Želatinu na vaječnou tlačenku a aspiky. Je totiž mimořádně tuhá a výborně drží tvar. Stačí jí jen rozpustit ve vodě/nálevu/vývaru a použít podle Vašeho oblíbeného receptu.

Želatina na vaječnou tlačenku a aspiky

Naše nová želatina byla speciálně vyvinuta na použití na vaječnou/salámovou tlačenku, aspiky a rosoly.

Více velikonoční inspirace

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálních sítích