Jemná vůně, svěží červená barva, sladká chuť! Každý rok se nemůžeme dočkat, až ochutnáme první čerstvé jahody. Nechte se svést chutí léta a objevte božské recepty z jemných plodů. Ať již jde o klasický džem nebo sladký sirup - vše je připravené raz dva a čekají jen na to, až je sníte! Pro milé pomocníky, na posezení při kávě u příbuzných nebo jako malý dárek pro přátele - sladká ovocná pozornost je vždy vítána. O to více, pokud ji sami připravíte. Rozmazlujte své blízké našimi skvělými nápady, darujte jahody uchované ve skleničce a potěšte tak své přátele!
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Ať už v zimě nebo v létě, džemy chutnají v každém ročním období. Hledáte klasický recept na jahodový džem, který připravíte jednoduše, rychle a který se zaručeně podaří? Pro klasický jahodový džem nepotřebujete nic víc než jahody a želírovací cukr. Pracovníci zkušební kuchyně Dr. Oetker pro Vás vyvinuli mnoho dalších variant klasického jahodového džemu - zjemněného levandulí, čerstvou mátou, pomerančovou šťávou nebo sektem. Váš džem se stane mimořádným zážitkem.
Divíte se, proč u nás nemůžete najít žádné recepty na jahodovou marmeládu? Podle nařízení Evropské unie může být pojem marmeláda používaný jen pro ovocné směsi tvořené z 20 % citrusovými plody. Protože tato podmínka není u jahodových marmelád splněna, musí být správný název jahodový džem. V rámci obvyklého vyjadřování se však pojmy marmeláda a džem, a též jahodová marmeláda a jahodový džem často zaměňují. Ať už použijete pro svůj jahodový džem jakékoliv označení, s recepty Dr. Oetker se zaručeně podaří.