Flag

Žele Želatina

Rozdíl mezi želé a želatinou
Inspirace
Žele Želatina
Želé a želatina, jaký je rozdíl?

Než si řekneme více o želé a želatině, je třeba ujasnit si základní rozdíly mezi na první pohled velmi podobnými přísadami, jejichž složení, vlastnosti a použití se výrazně liší.

Picture -

Želé

Je vyrobené na bázi výtažku z mořských řas nebo agaru. Díky složení dokáže nabýt hustší konzistence a jednotného pevného tvaru po ztuhnutí. Musí přejít varem minimálně po dobu 1 minuty. Je ideální pro přípravě krásně tuhých a průhledných ovocných želé jako z cukrárny.

Picture - banner 2 image
Picture - banner 2 image
Želé

Je vyrobené na bázi výtažku z mořských řas nebo agaru. Díky složení dokáže nabýt hustší konzistence a jednotného pevného tvaru po ztuhnutí. Musí přejít varem minimálně po dobu 1 minuty. Je ideální pro přípravě krásně tuhých a průhledných ovocných želé jako z cukrárny.

Želé
Želé
Picture - banner 2 image

Želatina

Je přírodní rozpustná bílkovina živočišného původu. Má vynikající tuhnoucí vlastnosti a drží tvar. Rozpouští se ve vodě při mírném přihřívání a chlazením tuhne. Želatina nesmí projít varem. Využívá se nasladko a naslano na krémy a náplně, do dezertů, aspiků či tlačenek.

Picture - banner 2 image
Želatina

Je přírodní rozpustná bílkovina živočišného původu. Má vynikající tuhnoucí vlastnosti a drží tvar. Rozpouští se ve vodě při mírném přihřívání a chlazením tuhne. Želatina nesmí projít varem. Využívá se nasladko a naslano na krémy a náplně, do dezertů, aspiků či tlačenek.

Želatina
Želatina

Naše výrobky – želé a želatina

Více informací

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálních sítích