Flag

Recepty podle sezóny

Jahodová sezóna
Inspirace
Recepty podle sezóny
Jahodová sezóna

Jemná vůně, svěží červená barva, sladká chuť! Každý rok se nemůžeme dočkat, až ochutnáme první čerstvé jahody. Nechte se svést chutí léta a objevte božské recepty z jemných plodů. Ať již jde o klasický džem nebo sladký sirup - vše je připravené raz dva a čekají jen na to, až je sníte! Pro milé pomocníky, na posezení při kávě u příbuzných nebo jako malý dárek pro přátele - sladká ovocná pozornost je vždy vítána. O to více, pokud ji sami připravíte. Rozmazlujte své blízké našimi skvělými nápady, darujte jahody uchované ve skleničce a potěšte tak své přátele!

Zavařování s jahodami

Jednoduché recepty na jahodové džemy

Ať už v zimě nebo v létě, džemy chutnají v každém ročním období. Hledáte klasický recept na jahodový džem, který připravíte jednoduše, rychle a který se zaručeně podaří? Pro klasický jahodový džem nepotřebujete nic víc než jahody a želírovací cukr. Pracovníci zkušební kuchyně Dr. Oetker pro Vás vyvinuli mnoho dalších variant klasického jahodového džemu - zjemněného levandulí, čerstvou mátou, pomerančovou šťávou nebo sektem. Váš džem se stane mimořádným zážitkem.

Jahodový džem a jahodová marmeláda

Divíte se, proč u nás nemůžete najít žádné recepty na jahodovou marmeládu? Podle nařízení Evropské unie může být pojem marmeláda používaný jen pro ovocné směsi tvořené z 20 % citrusovými plody. Protože tato podmínka není u jahodových marmelád splněna, musí být správný název jahodový džem. V rámci obvyklého vyjadřování se však pojmy marmeláda a džem, a též jahodová marmeláda a jahodový džem často zaměňují. Ať už použijete pro svůj jahodový džem jakékoliv označení, s recepty Dr. Oetker se zaručeně podaří.

Výrobky na zavařování

Více informací o zavařování